Μελιτζανοκεφτέδες
Συστατικά
3 μεγάλες μελιτζάνες
100 γρ πεκορίνο τριμμένο
100 γρ παρμεζανα ρεγκατο
2/3 φλιτζάνια μαλακή τριμμένη φρυγανιά
Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση
Έψησα τις μελιτζάνες στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Στη συνέχεια αφήνεται να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε και τα στραγγίζουμε λίγο. Κόψτε τα σε κομμάτια και προσθέστε 100 γρ
πεκορίνο και 100 γρ παρμεζανα, 2 αυγά, 2/3 φλιτζάνια φρέσκια φρέσκια φρυγανιά και μια χούφτα φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Πρόσθεσα αλάτι και πιπέρι και μετά ανακάτεψα τα υλικά μαζί. Κάντε τα μπαλάκια, βάλτε λίγη μοτσαρέλα στη μέση της μπάλας σας και βάλτε τα στο ψυγείο να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Βάλτε ένα τηγάνι στην κουζίνα σας με λίγο ελαιόλαδο και τηγανίστε τις μπάλες σας. Θα μπορούσατε επίσης να τα βάλετε στο φούρνο για ψήσιμο, απλά βάλτε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε ένα. (Η πιο υγιεινή επιλογή). Τα τηγανίσαμε ρηχά.
Μόλις ψηθούν, μπορείτε είτε να βάλετε οδοντογλθφιδες και να κάνετε και ένα ντιπ και θα γίνουν υπέροχα φαγητά για πάρτι ή, μπορείτε να ανακατέψετε μερικές ντομάτες δαμάσκηνου, γεμίστε το τηγάνι σας με τις μπάλες σας με τις ντομάτες ανάμεικτες και αφήστε να ψηθούν για περίπου τριάντα λεπτά.
Καλή Απόλαυση