ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές λάδι.
1 μικρό κρεμμύδι σε κύβους.
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένο
450γρ μοσχαρίσιο κιμά.
3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
2 κουταλιά καπνιστή πάπρικα.
1/2 κσ τριμμένο Κύμινο .
3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Αλάτι για την γεύση
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας.
1 πακέτο ζύμη κουρού.

ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λάδι. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να καφετήσει.
Αδειάστε το λίπος και μετά επιστρέψτε στο φούρνο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
Προσθέστε τα μπαχαρικά, φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, κολιαντάρο και σάλτσα ντομάτας. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και να μαγειρέψετε για περίπου 5 λεπτά.

Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ξετυλίξτε ζύμη της πίτας.
Χρησιμοποιώντας ένα κόπτη μπισκότων, κόψτε κύκλους στην ζύμη.
Εφοσον ανοίξετε λίγο την ζύμη θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε περίπου 12 κύκλους.
Βάλτε περίπου 1 κουταλιά της σούπας μείγμα του κιμά στο κέντρο κάθε κύκλου.
Βουρτσίστε τις άκρες του κύκλου με νερό και στη συνέχεια διπλώστε πάνω από το γέμισμα.
Στεγανοποιήστε τις άκρες πιέζοντας με ένα πιρούνι.


Επαναλάβετε με την άλλη κρούστα πίτας.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος και πασπαλίστε με λάδι.
Χτυπάτε ένα αυγό με πιπέρι. Περάστε τα πιτάκια ελαφρά με το χτυπημένο αυγό.
Ψήστε για 11-14 λεπτά μέχρι να να πάρουν ένα ωραίο χρωμα.
Αφήστε το να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση!

hamiraspantry.com