Μελιτζανοπιτα με φυλλο κρουστας

Υλικά

3 μετριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβους
2 μεγαλα ξερα κρεμμυδια ροδελες
1 μετρια ντοματα
2 αυγα χτυπημενα
3/4 κουπας τριμμενη φετα
1/2 κουπα τριμμενη γραβιερα
λιγο φρεσκο θυμαρι μαιντανο ελαιολαδο αλατοπιπερο

Εκτέλεση

Αφου πλυθούν κοπουν οι μελιτζανες ξεπικρισμα με αλατι στο σουρωτηρι για κανα 1/2ωρο
Καλό ξεβγαλμα στυψιμο βάζουμε λαδοκολα στο ταψι ανακατευουμε τις μελιτζανες με 2-3 κσ ελαιολαδο και για κανα 20λεπτο στους 180 βαθμούς.
Σε βαθυ τηγανι βάζουμε 3 κσ λάδι τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια ριχνουμε τις μισοψημενες μελιτζανες 3-4 βολτες στη φωτια αλατι με μετρο πιπερι 1 μεσαια ντοματα χωρις ζουμια και σπορια σε κυβους. Κλείσιμο αφήνω να χλιάνει προσθετω τα τυρια τα χτυπημενα αυγα το
φρεσκο θυμαρι και το μαιντανο.

Στρωνω 5 καλα λαδωμενα φυλλα κοβω τα πολλα που εξεχουν (το ταψι μου ειναι 28χ32)
Απλώνω την γεμιση με ενα κουταλι και πιέζψ να παει παντου άλλα 4 καλα λαδωμενα φυλλα απο πανω γυρισμα τα περισια σαν κοθρο καλο λαδωμα.
Λααδών και απο πανω ψεκαζω και λιγο ανθρακουχο νερο δινει ωραιο χρωμα.
Κοψιμο ψησιμο στους 180 45-60 λεπτα αναλογα το φουρνο Οτι μεινει απο φυλλο ακομα και οι λωριδες πανε καταψυξη για πατσαβουροπιτα

 

Καλή Απόλαυση

Ευχαριστούμε την Souki Simeonidou

Προηγούμενο άρθροΜακαρονόπιτα παραδοσιακή
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκάκι…έχει γίνεις χαμός μ αυτό το γλυκό