Μελιτζανοπιτα με φυλλο κρουστας
Υλικά
3 μετριες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κυβους
2 μεγαλα ξερα κρεμμυδια ροδελες
1 μετρια ντοματα
2 αυγα χτυπημενα
3/4 κουπας τριμμενη φετα
1/2 κουπα τριμμενη γραβιερα
λιγο φρεσκο θυμαρι μαιντανο ελαιολαδο αλατοπιπερο
Εκτέλεση
Αφου πλυθούν κοπουν οι μελιτζανες ξεπικρισμα με αλατι στο σουρωτηρι για κανα 1/2ωρο
Καλό ξεβγαλμα στυψιμο βάζουμε λαδοκολα στο ταψι ανακατευουμε τις μελιτζανες με 2-3 κσ ελαιολαδο και για κανα 20λεπτο στους 180 βαθμούς.
Σε βαθυ τηγανι βάζουμε 3 κσ λάδι τσιγαριζουμε τα κρεμμυδια ριχνουμε τις μισοψημενες μελιτζανες 3-4 βολτες στη φωτια αλατι με μετρο πιπερι 1 μεσαια ντοματα χωρις ζουμια και σπορια σε κυβους. Κλείσιμο αφήνω να χλιάνει προσθετω τα τυρια τα χτυπημενα αυγα το
φρεσκο θυμαρι και το μαιντανο.
Στρωνω 5 καλα λαδωμενα φυλλα κοβω τα πολλα που εξεχουν (το ταψι μου ειναι 28χ32)
Απλώνω την γεμιση με ενα κουταλι και πιέζψ να παει παντου άλλα 4 καλα λαδωμενα φυλλα απο πανω γυρισμα τα περισια σαν κοθρο καλο λαδωμα.
Λααδών και απο πανω ψεκαζω και λιγο ανθρακουχο νερο δινει ωραιο χρωμα.
Κοψιμο ψησιμο στους 180 45-60 λεπτα αναλογα το φουρνο Οτι μεινει απο φυλλο ακομα και οι λωριδες πανε καταψυξη για πατσαβουροπιτα
Καλή Απόλαυση
Ευχαριστούμε την Souki Simeonidou