Η Μελιτζανοσαλάτα με γιαούρτι είναι μια δροσιστική και γευστική σαλάτα που συνδυάζει την καπνιστή γεύση της ψητής μελιτζάνας με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού
Υλικά
2 μέτριες μελιτζάνες
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι
Σκόρδο 2 σκελίδες
Αλάτι
ελαιόλαδο 30 γρ
Χυμός λεμονιού για γεύση 20 γρ
Ξηροί καρποί 30 ετών
Γιαούρτι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά 100 γρ
Παρασκευή
Έκοψα τις μελιτζάνες και τις αλάτισα. Τις άφησα μισή ώρα για να φύγει η πίκρα. Έπλυνα και στέγνωσα.
Έψησα σε χαρτί ψησίματος σε ταψί στους 200 βαθμούς. Παραδοσιακά, η μελιτζάνα φρυγανίζεται καλύτερα έτσι και έχει άρωμα καπνού.
Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και λίγη καπνιστή πάπρικα.
Έψησα τις φέτες μελιτζανας με τη φλούδα. Ωστόσο, μπορείτε να ψήσετε και να χρησιμοποιήσετε το μεσαίο μέρος τους.
Τις έβγαλα και τις έβαλα σε βαθύ μπολ, όταν κρυώσουν πρόσθεσα ψιλοκομμένο μαϊντανό, σκόρδο, τριμμένα καρύδια, αλάτι, ελαιόλαδο,
χυμό λεμονιού και πολτοποιήσα. Όταν έγινε ένα λείο μείγμα, πρόσθεσα το γιαούρτι και ανακάτεψα.
Σέρβιρα και έριξα λίγο ακόμα ελαιόλαδο από πάνω. Συνδυάζονται τέλεια με πίτα, ειδικά με δημητριακά ολικής αλέσεως.
Και οι αγαπημένες μου ψητές μελιτζάνες με σκόρδο, μαϊντανό, ελαιόλαδο και ξύδι! Ψήνονται στο φούρνο μόνο με αλάτι και μετά αρωματίζονται. 😋
H συνταγή είναι από το Казано честно в кухнята