Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Τα μελομακάρονα της μόδας!!!!
Δεν χρειάζεται μίξερ δεν χρειάζεται ζυγαριά όλα τα υλικά είναι μετρημένα με ένα φλυτζάνι
Όλα τα υλικά μας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά
Σιρόπι 👇
2 φλιτζάνια ζάχαρη ζάχαρη
2+1/2 φλιτζάνι νερό νερό
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Δύο κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ένα κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι μέλι 🍯 μέλι
Ζύμη 👇
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 🍊
Ένα κουταλάκι σόδα
2 κσ κονιάκ
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
1 κγλ κακάο
5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοκισκινισμενο αλεύρι
1+1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό σημιγδαλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
2 κγλ baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός απο το μέλι.
Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε μέσα το μέλι
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Για τη ζύμη:
Σε μία μπασίνα ανοξέιδωτη,, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης, πρώτα ζάχαρη ηλιέλαιο, ελαιόλαδο
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε χυμό πορτοκαλιού σόδα ανακατεμένα, κανέλα, γαρύφαλο και ανακατεύουμε, κονιάκ, χρώμα ζαχαροπλαστικής και κακάο.
Προσθέτουμε σιγα σιγα τα στερεά υλικά (αλεύρι, σιμιγδάλι, baking powder) και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30 λεπτά
Φτιάχνουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτι ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.
Βουτάμε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για περίπου 1 λεπτό.
Αφήνουμε τα μελομακάρονα να στραγγίσουν και τα τοποθετούμε σε μια σχάρα.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε τα μελομακάρονα.
Καλή απόλαυση!
Σημείωση: Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ποσότητες των υλικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το μέγεθος της παρέας σας.