Υλικά:

  • 1 συσκευασία πένες ολικής άλεσης
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 250 γρ. βρασμένο αρακά
  • 150 γρ. πράσινες ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 5 φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανός
  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
  • Φέτα χαμηλών λιπαρών ή ανθότυρο

Εκτέλεση :

  1. Βράζουμε τις πένες και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο
  2. Κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις ελιές και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πένες.
  3. Αφού έχουμε βράσει τον αρακά και έχουμε σοτάρει τα μανιτάρια, τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
  4. Για το dressing αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι, τα πιπέρια και το σκόρδο
  5. Προσθέτουμε το dressing στο μπολ και ανακατεύουμε καλά
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή ανθότυρο

Σημείωση: Το πιάτο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να σερβιριστεί κρύο 

Τη συνταγή έχει επιμεληθεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος

Προηγούμενο άρθροΦρουτένια Πουτίγκα Ρυζιού με Ροδάκινα
Επόμενο άρθροPancakes με Βρώμη της Διαιτολόγου Μερόπης Παπουτσή