Υλικά:
- 1 συσκευασία πένες ολικής άλεσης
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- 250 γρ. βρασμένο αρακά
- 150 γρ. πράσινες ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 5 φρέσκα μανιτάρια σοταρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανός
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
- Φέτα χαμηλών λιπαρών ή ανθότυρο
Εκτέλεση :
- Βράζουμε τις πένες και στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο ελαιόλαδο
- Κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τις ελιές και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ με τις πένες.
- Αφού έχουμε βράσει τον αρακά και έχουμε σοτάρει τα μανιτάρια, τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά
- Για το dressing αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το αλάτι, τα πιπέρια και το σκόρδο
- Προσθέτουμε το dressing στο μπολ και ανακατεύουμε καλά
- Στο τέλος προσθέτουμε τριμμένη φέτα ή ανθότυρο
Σημείωση: Το πιάτο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να σερβιριστεί κρύο
Τη συνταγή έχει επιμεληθεί η διαιτολόγος-διατροφολόγος