Για ταψί 38 cm
Υλικά:
15 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
400 γραμμάρια σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες (ή 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
Για το σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3,5 ποτήρια νερό
1 φέτα λεμόνι
Εκτέλεση:
Χτυπαμε σφιχτη μαρεγκα τα ασπραδια και τα αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε κροκους – ζαχαρη βανιλιες και ξυσμα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Ριχνουμε το χυμο το κονιακ το σιμιγδαλι το μπεικιν και το αλευρι.
Σταματαμε το μιξερ και ενσωματωνουμε τη μαρεγκα με προσοχή.
Ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε 200 β 40 λεπτα περιπου…
Σιροπιαζουμε χλιαρο γλυκο χλιαρο σιρόπι..
H Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου