Δεν φοβόμαστε τα αυγά! Είναι μια υπερτροφη που μόνο καλό κάνει…είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες ,μέταλλα και αμινοξέα απ’οτι τα περισσότερα τρόφιμα. Προσφέρουν πλήρη πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας,βοηθούν τη καλή χοληστερόλη,τα μάτια και τη καρδιά κσι είναι ότι καλύτερο για την όξυνση του εγκεφάλου!
Σε κάθε κομμάτι αντιστοιχεί κάτι λιγότερο από μισό αυγο!

Για ταψί 38 cm

Υλικά:

15 αυγά (χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια)
15 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
400 γραμμάρια σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες (ή 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)

Για το σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη
3,5 ποτήρια νερό
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση:

Χτυπαμε σφιχτη μαρεγκα τα ασπραδια και τα αφηνουμε στην ακρη.
Χτυπαμε κροκους – ζαχαρη βανιλιες και ξυσμα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη. Ριχνουμε το χυμο το κονιακ το σιμιγδαλι το μπεικιν και το αλευρι.
Σταματαμε το μιξερ και ενσωματωνουμε τη μαρεγκα με προσοχή.
Ριχνουμε σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε 200 β 40 λεπτα περιπου…
Σιροπιαζουμε χλιαρο γλυκο χλιαρο σιρόπι..

H Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου