Υλικά

5 αυγά
500 γρ. φύλλο κρούστας
3 κούπες τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο και χοντροκομμένο (ή 3 κούπες τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα, ή 1 ½ κούπα τσαγιού αμύγδαλο και 1 ½ κούπα τσαγιού καρύδια)
3 βανίλιες σε σκόνη
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1 σφηνακι λικέρ της αρεσκείας σας (π.χ. αμαρέτο, κονιάκ)
1 ½ κούπα τσαγιού διάφορα φρουτάκια γλυκό κουταλιού, καλά στραγγισμένα από το σιρόπι και κομμένα σε μικρά κομμάτια (π.χ. βύσσινο, κυδώνι, περγαμόντο)
250 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο (ή 100 γρ. βούτυρο λιωμένο και 150 γρ. σπορέλαιο)

Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερού ζάχαρη κρυσταλλική
2 ποτήρια νερού νερό
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού φρέσκο
1 ποτήρι νερού μέλι καλής ποιότητας

Εκτέλεση

Χτυπαμε…ασπραδια με τη ζαχαρη να αφρατεψουν.ριχνουμε τους κροκους με τη βανιλια και το λικέρ και τα υπολοιπα υλικα..
Στρώνουμε 3 φυλλα βουτυρωμενα …βαζουμε γεμιση..τυλιγουμε ρολό..
Βουτυρωνουμε χαραζουμε λιγο με τη μυτη του μαχαιριου σε 7 -8 σημεία( ένα απλό κέντημα για να μη σκασουν)και ψήνουμε.170 β.1 ώρα περιπου
Όταν ψηθεί κοβουμε προσεκτικά με πριονωτό μαχαιρι και σιροπιαζουμε

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Ενώ ψήνεται το ρολό, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Στο τέλος, όταν το σιρόπι έχει κρυώσει ελαφρώς, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.

Η Συνταγή είναι της κας Ρουλα Λυρου