Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά γλυκά, γνωστή για την απλότητα και τη ζεστασιά της. Σήμερα, θα την απογειώσουμε προσθέτοντας μια πινελιά πολυτέλειας με την κουβερτούρα σοκολάτας.
Η συνταγή που σας προτείνω είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για όσους επιθυμούν ένα γευστικό και εντυπωσιακό γλυκό χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά μέτρια
1200 ml νερό
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα από κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο σε σκόνη
3 μήλα της αρεσκείας σας καθαρισμένα σε κύβους
200 γρ. κουβερτούρα για το γλάσο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας για ένα λεπτό μετά από κάθε προσθήκη. Ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 60-70 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι: αν βγει καθαρό, το κέικ είναι έτοιμο.
Γλάσο σοκολάτας
Ενώ το κέικ ψήνεται, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Αφού ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και το περιχύνουμε με το λιωμένο κουβερτούρα.
Συμβουλές:
Για πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κακάο στο μείγμα του κέικ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μήλου σας αρέσει, όπως Golden Delicious, Granny Smith ή Fuji.
Η Συνταγή είναι του κου Panagiotis Karabalis