Μηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας
Υλικά
3 αυγά
120 γρ. Βουτύρου
150 γραμμάρια ζάχαρης
50 ml σπορελαιο
300 γρ. Αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
5 μήλα
ένα λεμόνι
μια πρέζα αλάτι
80 γρ. Μάρκες σοκολάτας
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεφλουδίστε τρία μήλα και τα κόψτε σε μικρά κομμάτια. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού για να μην το σκουρύνει.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπεικιν, το αλάτι και τέλος τα μήλα και τα τσιπς σοκολάτας.
Αφού αναμίξετε καλά τα πάντα, ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη κατσαρόλα διαμέτρου 26 cm. Κόψτε τα δύο εναπομείναντα μήλα σε σφήνες και τα χρησιμοποιήστε για να διακοσμήσετε το “κορυφαίο” μέρος του κέικ.
Ψήστε σε 180 βαθμούς για 40/45 λεπτά
Μια πραγματική απόλαυση! Απολαύστε το γεύμα σας!❤