Μακαρονάδα με θαλασσινά.
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια μεσαία (No 6)
1 κιλό αχιβάδες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 έως 1 κουταλιά της σούπας μπούκοβο ψιλοκομμένο αναλόγως πόσο πικάντικό το θέλετε
Εκτέλεση
Πλένετε τις αχιβάδες πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό και τις αφήνετε στο σουρωτήρι μέσα σε μια λεκάνη, ώστε να μείνει λίγο από το νερό που θα στραγγίσουν (θα χρειαστεί αργότερα).
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε βαθύ και φαρδύ τηγάνι με καπάκι και ροδίζετε το σκόρδο μαζί με το μπούκοβο για ένα λεπτό περίπου, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
Όταν ροδίσει το σκόρδο, προσθέτετε τον μαϊντανό και σοτάρετε για 1 λεπτό.
Κατόπιν δυναμώνετε την φωτιά και ρίχνετε τις αχιβάδες με 5 κουταλιές της σούπας από το νερό που στράγγισαν προηγουμένως. Σκεπάζετε το τηγάνι και το κουνάτε πάνω στο μάτι για 3-4 λεπτά ώστε να ανοίξουν.
Μόλις ανοίξουν οι αχιβάδες, ρίχνετε στο τηγάνι τα μακαρόνια πιάνοντάς τα με τσιμπίδα ώστε να κρατάνε λίγο από το νερό τους.
Ανακατώνετε για 2 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Καλή Επιτυχία