Συστατικά
450 gr κοφτό μακαρόνακι
1 φλιτζάνι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
3 έως 4 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα 2%
2 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1-1 / 2 κουταλάκια αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κίτρινη, πορτοκαλί ή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σέλινο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας στραγγίξτε μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό και στραγγίστε ξανά.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαγιονέζα, νερό, ξύδι, ζάχαρη αλάτι,πιπέρι και σκόρδο  μέχρι να αναμειχθούν. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε μακαρόνια, πιπεριές, κρεμμύδι και σέλινο. Προσθέστε 1 φλιτζάνι από το dressing και ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες. Σκεπάστε και το υπόλοιπο dressing και βάλτε το στο ψυγείο και βάλτε πάνω από τη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρετε.
Για να σερβίρετε, ρίξτε το παγωμένο dressing και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Προηγούμενο άρθροΕίναι ένα ελαφρύ καλοκαιρινό απίστευτο γλυκό
Επόμενο άρθροΤο ρυζόγαλο της Γιαγιάς μου