Υλικά

Για τη ζύμη
500 γρ. σκληρό αλεύρι κίτρινο
300 ml νερό, χλιαρό
7 γρ. ξερή μαγιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Λίγα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
500 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε κύβους
Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Πάπρικα
1 κ.γ. αποξηραμένη μουστάρδα
Ρίγανη

Εκτέλεση

Κάνουμε τη ζύμη και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί, στη συνέχεια χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε ένα φύλλο πιο μεγάλο για το κάτω μέρος του ταψιού (28εκ)το οποίο έχουμε λαδώσει. Μετά ρίχνουμε την γέμιση κρύα και ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και βάζουμε πάνω. Αλοίφουμε με λίγο λάδι, νερό και ξύδι και ρίχνουμε σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Αφήνουμε 45 ‘να φουσκώσει η πίτα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Για την γέμιση :
Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι μαζί με σκόρδο, μία κόκκινη πιπεριά και λίγα μανιτάρια.Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις πατάτες βρασμένες, λίγο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ένα κουταλάκι αποξηραμένη μουστάρδα , ρίγανη.

Η Συνταγή είναι της κας Τάνια Θάνου