Φοκάτσια χωρίς μαγιά γεμιστή με πατάτες, ζαμπόν και τυρί μαγειρεμένη σε τηγάνι 😋

Υλικά

100 ml γάλα
40 γρ βούτυρο
4 γρ αλάτι
170-200 γρ αλεύρι

Για τη γέμιση
2 πατάτες βραστές
2 φέτες ζαμπόν μαγειρεμένο
100 γρ τυρί, χρησιμοποίησα μαλακή κατσιότα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
10 γρ βούτυρο για να αλείψετε το ταψί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, το αλάτι, το βούτυρο και το αλεύρι λίγο-λίγο, ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη, αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά σκεπασμένη με ένα πανί.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και τις βραζουμε σε αλατισμένο νερό, θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά, πολτοποιούμε τις πατάτες, ανοίγουμε τη ζύμη

και βάζουμε στο κέντρο τις πατάτες με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τυρί ζαμπόν

και κλείνουμε τη ζύμη όπως στις φωτογραφίες,

ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια ή τον πλάστη όπως στη φωτογραφία, λαδώνουμε ένα ταψί, αφήνουμε να ζεσταθεί και μετά βάζουμε τη φοκάτσια, τη ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ελέγχοντας να μην καεί από κάτω. , γυρίστε τη και ψήστε από την άλλη πλευρά
και voilà 😋 πολύ νόστιμο 😋

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠίτα με έτοιμο φύλλο με ανθότυτρο, γιαούρτι και αυγά ❤️
Επόμενο άρθροSpring rolls με φύλλο, γεμιστά με σπιτικό ανθότυτρο και αυγά 😋😋 ❤️