Υλικά:
για την Κρέμα:
1 λίτρο γάλα πλήρες
100γρ κόρον-φλάουρ
6 κρόκους από μεσαία αυγά
270 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1κ.γ. βανίλια
100γρ βούτυρο
200γρ κρέμα γάλακτος 35%
λιπαρά παγωμένη.
για την βάση:
850 γρ. σφολιάτα
100γρ άχνη για το
πασπαλισμα και έξτρα
για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση:
Σέ μία κατσαρόλα βάζουμε τά 900 γρ από το γάλα και ρίχνουμε μέσα την μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε την βανίλια. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σέ ένα άλλο μπόλ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Μέ ένα σύρμα χτυπάμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε τά 100γρ γάλα πού είχαμε κρατήσει το κόρον-φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις βράσει το μείγμα της κατσαρόλας το προσθέτουμε σέ δόσεις μέ μία κούταλα στο μπόλ.
Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις ρίξουμε όλο το μείγμα στο μπόλ το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει ή κρέμα μας. Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο σέ κομμάτια ανακατεύουμε νά λιώσει.
Αδειάζουμε την κρέμα σέ ένα σκεύος καί την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Φροντίζοντας νά εφάπτεται μέ την κρέμα για νά μην ξεραθεί.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Έως ότου κρυώσει καλά.
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190C ΑΕΡΑ.
Ανοίγουμε την σφολιάτα και την πασπαλίζουμε με άχνη από την μία πλευρά καί την πιέζουμε απαλά μέ ένα πλάστη έτσι ώστε να κολλήσει η ζάχαρη. Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε πολλές τρύπες στην σφολιάτα για νά μην φουσκώσει. Το ίδιο κανουμε και από την άλλη πλευρά. ψήσουμε την σφολιάτα στους 190C. αέρα. Για περίπου 20′-25′ αυτό εξαρτάται από το φούρνο μας.
Όταν ψηθεί και κρυώσει την κόβουμε σέ 12 ίσα κομμάτια. Εγώ έψησα 3 φύλλα σφολιάτας γιατί ήθελα περισσότερα από 12 κομμάτια.
Όταν είναι έτοιμη η κρέμα την αδειάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε με το σύρμα λίγο νά αφρατεψει.
Σέ ένα μπολάκι έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος νά γινει σαν (γιαούρτι)
Όχι πολύ σφιχτή. Αδειάζουμε την σαντιγί μέσα στην κρέμα και την ανακατεύουμε με μία μαρίζ ίσα – ίσα νά αναμειχθουν.
Βάζω την κρέμα μέσα σέ ένα κορνε και με μύτη αστέρι.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε έχουμε έτοιμες τις σφολιάτας μας και την κρέμα.
Και το Απολαμβάνουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Anna Lampropouloy