Τίποτα δεν ζεσταίνει την καρδιά και το σώμα καλύτερα από μια πλούσια, σπιτική σούπα, ειδικά τις κρύες μέρες. Και όταν αυτή η σούπα φτιάχνεται με υλικά που αγαπάμε και με μια δόση φροντίδας, τότε η απόλαυση είναι διπλή!

Υλικά:

500 γραμμάρια οσομπούκο
500 γραμμάρια σιδηρόδρομο
2-3 πατάτες
1 κολοκύθι
2 καρότα
1 ντομάτα κομμένη
1 κρεμμύδι ολόκληρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμός από μισό λεμόνι
Φύλλα δάφνης (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το μοσχάρι και καλύπτουμε με κρύο νερό, περίπου1½-2λίτρα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε πολύ καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι ίσως και μπαχαρι εάν εχουμε.
Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα και 30′. Ελέγχουμε αν το κρέας είναι τρυφερό και μαγειρεμένο.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λευκό πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30′ περίπου και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το βραστό με λεμόνι και αρκετό μαύρο πιπέρι!