Μοσχάρι κατσαρόλας με λαχανικά

Ο συνδυασμός λαχανικών και τρυφερού μοσχαρίσιου κρέατος και ρυζιού καθιστά αυτό ένα υγιεινό, πλούσιο γεύμα για παιδιά και ενήλικες.

Υλικά

Για το βράσιμο του μοσχαριού
1 κιλό σε κύβους μοσχάρι
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση
1 ξυλάκι κανέλας
2 φύλλα δάφνης
5 φλιτζάνια ζεστό νερό

Για τον αρακά
1 κιλό κατεψυγμένο αρακά ή φρέσκο
3 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους ½ ίντσας
6 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο

Για το ρύζι
2 φλιτζάνια ρύζι μουλιασμένο για 10 λεπτά με νερό και πλυμένο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Βρασμένο νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου (προαιρετικό)

Εκτέλεση

1 Προσθέστε το μοσχάρι στην κατσαρόλα σας, 2 φύλλα δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας, 1 κρεμμύδι και 5 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Αφήνουμε να βράσει ακάλυπτα και ξαφρίζουμε τακτικά το λίπος και τον αφρο από το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά, σκεπασμένο.
2 Πετάξτε το κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το ξυλάκι κανέλας.
3 Σε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και τον κόλιαντρο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά. Μην αφήνετε το σκόρδο να
καεί.
4 Προσθέστε τα καρότα κομμένα σε κύβους και σοτάρετε για 3 λεπτά. Προσθέστε ζωμό βοδινού μαζί με 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτέ ντομάτας. Προσθέστε τον αρακά, και τους μαγειρεμένους κύβους κρέατος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
5 προσθέτουμε τον ξερό κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για 5 λεπτά.

Προετοιμασία ρυζιού
6 Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
7 Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέστε το νερό, το αλάτι και τον κύβο ζωμού κοτόπουλου (προαιρετικά) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Μαγειρέψτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Όταν αρχίσει να βράζει,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το ρύζι.
8 Σερβίρουμε τον αρακά ζεστό με το ρύζι.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://ilovearabicfood.com/

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Στιφάδο βήμα-βήμα
Επόμενο άρθροΓλυκόξινο κοτόπουλο με μανιτάρια…εύκολο και πεντανόστιμο