Μοσχάρι με μανιτάρια γεμιστά σε σάλτσα μανιταριών

Διαφήμιση

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι
400 γρ. κρεμμύδια
100-120 γρ.βούτυρο
50 ml νερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 ½ με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
πιπέρι
400 γρ. άσπρα μανιτάρια
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
λίγο βούτυρο
1 μάτσάκι μαϊντανό και κόλιαντρο
1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
μοτσαρέλα
80ml κρέμα γάλακτος ή γάλα 15%.
80 ml νερό
αλάτι
πιπέρι
μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλους κύβους.Το τοποθετούμε σ ένα τηγάνι.
Βάζουμε από πάνω τα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες,το βούτυρο ρίχνουμε το νερό και κλείνουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 60 λεπτά σε μέτρια φωτιά.’

Επειτα προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας 90-120 λεπτά.

Διαφήμιση



Ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι,ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο,λίγο βούτυρο και βάζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τα κοτσανάκια απ τα μανιτάρια ψιλοκομμένα.
Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι και τα βάζουμε σ ένα μπολ.Ρίχνουμε ψιλοκομμένο τον μαιντανό και τον κόλιανδρο,την κρέμα γάλακτος,αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε.

Διαφήμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο,βάζουμε τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε από τη μία πλευρά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζουμε απ την άλλη πλευρά και τα γεμίζουμε με το μείγμα.


Καλύπτουμε με ένα κομμάτι μοτσαρέλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,το νερό και μαγειρεύουμε για 10-12 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Τα αφαιρούμε απ το τηγάνι.Ανακατεύουμε 2-3 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
Αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο και σιγοβράζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πήξει.


Βάζουμε στο πιάτο το κρέας με τα μανιτάρια το περιχύνουμε με τη σάλτσα και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε!!!!!

Καλή σας όρεξη!!!!

Διαφήμιση