Σήμερα θα μαγειρέψουμε ένα από τα πιο αγαπημένα και κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας: μοσχάρι με μελιτζάνες και κολοκυθάκια στην κατσαρόλα. Μια συνταγή που μυρίζει παράδοση και σπιτικό φαγητό, μαγειρεμένη με τον πιο απλό και αυθεντικό τρόπο. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε ένα πιάτο γεμάτο γεύση! Πάμε να δούμε βήμα-βήμα πώς θα το φτιάξουμε.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα, κομμένο σε μερίδες
2 μεγάλες μελιτζάνες
2 μέτρια κολοκύθια
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (και επιπλέον για το τηγάνισμα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1/2 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
Πολτός από 4 φρέσκες ώριμες ντομάτες, περασμένος από σίτα
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ξερό θυμάρι

Εκτέλεση:

Έκοψα τις μελιτζάνες, ξεπίκρισα στο σουρωτήρι με αλάτι για καμμια ώρα
Ξέβγαλα και στεγνωσα πάνω σε πετσέτα
Τηγάνισα μελιτζάνες και κολοκυθια λιγα λίγα, σε κατσαρολακι με ελαιόλαδο
Άπλωσα χαρτί κουζίνας σε ταψί και τα αραδιασα να φύγει το περίσσιο λάδι
Τσιγαρισα με 3-4 κσ ελαιόλαδο τα κομμάτια κρέατος
Προσθεσα ψιλοκομμένο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι και σκόρδο, φυλλα δάφνης, κόκκους μπαχάρι
Εσβησα με 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί και έριξα τον πολτό από τις φρέσκες ντομάτες που πέρασα από σιτα
Αφησα να σιγοβράσει κάνα 10 λεπτο και πρόσθεσα 2 ποτηρια ζεστό νερό με διαλυμένη 1 κσ ντοματοπελτε, αλατοπίπερο Έβρασα μέχρι να μαλακώσει το κρέας

μοσχάρι με μελιτζάνες και κολοκυθάκια στην κατσαρόλα
μοσχάρι με μελιτζάνες και κολοκυθάκια στην κατσαρόλα

Προσθεσα τα τηγανισμενα λαχανικά κ έβρασα μαζί κάνα τέταρτο να ενωθούν οι γεύσεις
Πριν κλείσω έριξα ξερο θυμάρι που αγαπώ πολύ με τις μελιτζάνες

H Συνταγή είναι της κας Souki Simeonidou