Μοσχάρι στιφάδο με μια φανταστική σάλτσα

Διαφήμιση
Υλικά
– 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
– 700 γραμμάρια κρεμμύδια
– 100 γραμμάρια μπέικον
– 4 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
– Αλατοπίπερο
– 2 με 3 κλωνάρια θυμάρι
– 2 με 3 κλωνάρια φασκόμηλο
– 2 με 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
– 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
– 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
– 2/3 κουταλιά της σούπας καυτή πάπρικα σε σκόνη
– 2 κουταλιές της σούπας πελτέ
– 300 χιλιοστόλιτρα κόκκινο κρασί
– 300 χιλιοστόλιτρα νερό
– 3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.Βάζουμε το λάδι σ ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.
Το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.
Αφαιρούμε απ το τηγάνι και ρίχνουμε το μισό κρέας.Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 7-8 λεπτά.
Αφαιρούμε και βάζουμε το άλλο μισό κρέας.Το σοτάρουμε και αυτό 7-8 λεπτά.Το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10-12 λεπτά.
Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.Ρίχνουμε το κρέας στη κατσαρόλα με τα κρεμμύδια.Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε την καυτή και την γλυκιά πάπρικα,τον πελτέ,το κρασί ανακατεύουμε και βράζουμε 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό και τα φύλλα δάφνης και μαγειρεύουμε για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Καλή σας όρεξη και να είστε όλοι καλα!!!!

Δείτε περισσότερες ωραίες συνταγές εδώ

Διαφήμιση

Διαφήμιση