Μοσχαράκι γιαχνί με κολοκυθάκια και μελιτζάνες

Τα υλικά μας

  • 700 γρ μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κομμάτια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο
  • 700 γρ ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη ή 1 κουτάκι κονκασέ
  • 1 κ σ πελτέ
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 5 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κ γ ζάχαρη
  • ½ κ γ κανέλα
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πιπερίτσα τσίλι
  • ½ κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε από τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν σε αλατόνερο.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε καλά το μοσχάρι να το θωρακίσουμε. Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το πελτέ. Έπειτα σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά μας.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό μας και χαμηλώνουμε την φωτιά. Εάν χρειαστεί υγρά προσθέτουμε πάντα ζεστό νερό (ή ζωμό μοσχάρι)για να μην κόψε ο βρασμός και σκληραίνει το κρέας. Το πόσο θα χρειαστεί να το βράσουμε εξαρτάτε από πόσο μαλακό είναι το κρέας μας.

 

  1. Όσο σιγοβράζει το μοσχαράκι μας, προχωράμε τις μελιτζάνες μας. Τις σουρώνουμε και τις ταμπονάρουμε με μια καθαρή πετσέτα να φύγουν εντελώς τα υγρά.
  2. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, και ρίχνουμε μέσα τοις μισές μελιτζάνες και τα μισά κολοκυθάκια. Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας τα περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι ή σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Επαναλαμβάνουμε και για τις υπόλοιπες μελιτζάνες και για τα κολοκυθάκια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας, αφαιρούμε την καυτερή πιπερίτσα και συμπληρώνουμε τις μελιτζάνες με τα κολοκυθάκια.
  4. Το αφήνουμε να σιγοβράσει 15-10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας και τα λαχανικά μας.
  5. Σερβίρουμε ζεστό με τυράκι τριμμένο

ΠΗΓΗ: www.karapetakou.gr

Προηγούμενο άρθροΠάστα εκλέρ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΥπέροχη Γαριδομακαρονάδα