Μοσχαράκι Κατσαρόλας
Συστατικά:
1 κιλό μοσχάρι ολόκληρο. (Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει)
1 σκελίδα σκόρδο
2 μικρά κρεμμύδια
1/2 μπαστούνι σέλινο
1 καρότο
Φρέσκο δεντρολίβανο για γεύση.
Φρέσκο θυμάρι για γεύση.
Φρέσκο φασκόμηλο για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.
άλατι
1 μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί.
30g βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Ζωμός κρέατος για γεύση
Μέθοδος:
Κόψτε το κρέας σε όχι πολύ μεγάλα κομμάτια και αλευρώστε τα καλά, ετοιμάστε έναν μείγμα με ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, το καρότο και το σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και το βούτυρο, σοτάρουμε μειγμα λαχανικών + ολόκληρο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά, αυξάνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρέας, το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρασί με τα μυρωδικά ( δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο) δεμένα με κορδόνι κουζίνας, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέστε 2-3 κουτάλες ζωμό.
Μαγειρέψτε σκεπασμένη την κασταρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για περίπου 2 ώρες, αν κατά το μαγείρεμα το υγρό στεγνώσει πολύ μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο ζωμό.
Συνοδεύουμε με ρύζι, τηγανιτές πατατες ή μακαρόνια
Καλή όρεξη!