Υλικά:

Μοσχαράκι (το κομμάτι της επιλογής σου, π.χ. μπούτι, σπάλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 καρότα
2-3 κλωνάρια σέλινο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
Βούτυρο
Κορν φλάουρ
Νερό όσο χρειάζεται

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε ελαιόλαδο και σφράγισε καλά το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές για να σφραγιστούν οι χυμοί του.
Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, το μπαχάρι και το δάφνη. Σοτάρε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγοβράζε σε χαμηλή φωτιά για αρκετές ώρες (2-3 ώρες ή και περισσότερο, ανάλογα με το κομμάτι του κρέατος) μέχρι το μοσχαράκι να μαλακώσει. Πρόσθεσε νερό αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αφού μαγειρευτεί το μοσχαράκι, άφησε το να κρυώσει ελαφρώς. Αφαίρεσε το κρέας από την κατσαρόλα και κράτα το ζεστό.
Πάρε τα λαχανικά χωρις τα αρωματικα και το ζουμί που έχει μαγειρευτεί το κρέας και τα περνάς από ένα μπλέντερ και σιτα για να δημιουργήσεις ενα λείο πουρέ.
Ρίξε την πουρέ των λαχανικών ξανά στην κατσαρόλα. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και αλάτι-πιπέρι. Σε ένα μπολ, διάλυσε 1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό. Πρόσθεσε το μείγμα του κορν φλάουρ στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι η σάλτσα να πήξει στην επιθυμητή πυκνότητα. Τέλος, πρόσθεσε λίγο βούτυρο για να δώσεις μια πιο πλούσια υφή στη σάλτσα.

Κόψε το μοσχαράκι σε φέτες και σέρβιρέ το με τη σάλτσα. Μπορείς να συνοδεύσεις με πουρέ πατάτας, ρύζι ή νηστίσιμα μακαρόνια.

Η Συνταγή είνα της κας Foteini Theologitou