Κότσια χοιρινά με δενδρολίβανο και μανιτάρια

Υλικά

700 γρ – 1 κιλό. χοιρινό κότσι
2 μεγάλες πατάτες
200 γρ μανιτάρια
2 μεγάλα καρότα
2 κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
2 κ.σ. μέλι
αλάτι για γεύση
καυτή πιπεριά
κοτσάνι δεντρολίβανου
νερό

Εκτέλεση:

Ολα τα λαχανικά καθαρίζονται και κόβονται σε μεγάλους κύβους.
Τα μανιτάρια μπορούν και ολόκληρα αν είναι μικρότερα.
τοποθετούνται στον πάτο του πήλινου δοχείου, βάζουν το κρεας, πασπαλίζουμε με αλάτι, βάζουμε αρκετό νερό για να καλύψουν λαχανικά.
Γυρίζουμε το φούρνο στους 75 βαθμούς και τοποθετούμε το πήλινο δοχείο.
ψήνουμε για περίπου 4-5 ώρες.
Παρακολούθησα για λίγα λεπτά πώς ήταν το υγρό στο δοχείο και αν χρειαζόταν πρόσθεσα λίγο νερό.
Οταν ελέγχετε για νερό, γυρίστε το στέλεχος, καλό είναι να το κάνετε έτσι ώστε να μην καεί από πάνω και να ψηθεί ομοιόμορφα.

Πριν προσθέσουμε νερό (αν χρειάζεται) από το λίπος που έχει βγει, περιχύνουμε το κρέας.
Οταν το κρέας είναι έτοιμο, γυρίζουμε το μεγαλύτερο μέρος της πέτσας προς τα πάνω και βάζουμε 2 κ.σ. μέλι.
επιστρέψτε στο φούρνο και το αφήνετε. Ετσι θα πάρετε την τέλεια κρούστα.
Όλα μαγειρεύονται τέλεια και ήρθε η ώρα για να δοκιμασετε προσεξτε τη γλώσσα και το στόμα σας γιατί θα υπάρξουν θύματα από το κάψιμο γιατί ανυπομονείς να κρυώσει.
Σερβίρετε ζεστό και με ένα ποτήρι κρασί, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δεχτείτε
τα κομπλιμέντα για το υπέροχα μαγειρεμένπ πιάτο.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με χταπόδι ραγού
Επόμενο άρθροΣπιτικά εκλεράκια με γέμιση κρέμας μαστίχας