Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι στην κατσαρόλα

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι από κυλότο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτηράκι κρασί
1/2 ποτηράκι κρασιού ξύδι
3-4 καρότα
2 φύλλα δάφνης
4-5 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι πιπέρι
1-2 λεμόνια
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Σοτάρουμε και θωρακίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο πολύ καλά… σβήνουμε με το ξύδι… όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε…στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, τα μπαχαρικά και περιμένουμε να εξατμιστεί… κατόπιν ρίχνουμε νερό ίσα με το κρέας και τα καρότα σε χοντρές φέτες…

κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητος, και βράζουμε για 20 λεπτά…στη συνέχεια ανακατεύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό λεμονιού, το προσθέτουμε, στο φαγητό μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βράζουμε ρύζι σε αλατισμένο νερό, όταν ψηθεί το σουρώνουμε και ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο γάλακτος…
ανακατεύουμε, και σερβίρουμε με το νοστιμότατο μοσχαράκι μας και πασπαλίζουμε με λίγο μπουκοβο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπετσοφάι….Πηλιορείτικο
Επόμενο άρθροΡουμελιώτικη Τυρόπιτα