Μοσχαράκι με πατατες σε σάλτσα σόγιας

Διαφήμιση

Συστατικά:

1 κιλά μοσχάρι, κομμένο σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
7 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
2 φλιτζάνια SPRITE
1 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιές της σούπας Worcestershire
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
3-5 αποξηραμένα φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1/2 φλιτζάνι νερό

Κατευθύνσεις:

1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια δυνατή φωτιά.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
3. Προσθέτουμε το μοσχάρι, αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
4. Προσθέστε σάλτσα σόγιας. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί όλο το κρέας με σάλτσα.
5. Προσθέστε τη sprite, τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης λιγο καστανη ζαχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
6. Προσθέστε ξύδι, στη συνέχεια καλύψτε με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρέστε τα αφρούς περιστασιακά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.
7. Προσθέστε μισό φλιτζάνι νερό.

8. Προσθέστε τις πατάτες και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες με σάλτσα. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα.
9. Συνεχίστε να σιγοβράζετε ακάλυπτα μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει μια ωραία υφή.
10. Σερβίρετε και απολαύστε! Σερβίρεται καλύτερα με ρύζι στον ατμό.

Διαφήμιση


Ελπίζω να το φτιαξετε και να μου πείτε τις σκέψεις σας!

Subscibe kai find more delicious recipes here

Διαφήμιση