Αρνί με κριθαράκι στο φούρνο

 

Συνταγή

1 κγρ αρνί παιδάκι χωρίς κόκκαλο
Μανιτάρια portobello 200g
1 κρεμμύδι, σε κύβους
2 με 3 σκόρδο, τριμμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
400 γρ ντομάτες κονκασέ
1 έως 2 κουταλιές ντοματοπελτέ
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 ραβδί κανέλας
500g κριθαράκι
3 έως 4 φλιτζάνια νερό

 

Μέθοδος

Τσιγαρίστε το κρέας σε μία κατσαρόλα να πάρει χρώμα και μετά βγάλτε το και αφήστε στην άκρη .
Κάψτε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και ολόκληρα τα μανιτάρια και τσιγαρίστε τα.
Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις ντομάτες, πάστα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, κανέλα και νερό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί
Αφού ψηθεί το μεταφέρετε σε ένα ταψί σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το σε μέτριο φούρνο. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε το κριθαράκι και βεβαιωθείτε ότι είναι καλυμμένα με το νερό.
Προσθέστε λίγο περισσότερο νερό αν χρειαστεί. Καλύψτε το πυρέξ και επιστρέψτε στο φούρνο.
Ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά και ανακατεύετε που και που να μην κολλήσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη Πίτα με Γάλα και Αυγά
Επόμενο άρθροΓεμιστές πιπεριές με κιμά και τυρί