Υλικά για 3 άτομα:

  • 750 γρ. μοσχαρίσιο νουά σε δίχτυ για να κρατήσει το σχήμα του στο μαγείρεμα
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια σε κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • ξερά φύλλα φασκόμηλο και δεντρολίβανο σε τούλι (σε πλαστικό σακουλάκι που έχουμε τρυπήσει με οδοντογλυφίδα)
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • λίγο αλάτι
  • 2 μικρές γλυκοπατάτες και 1 πατάτα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το λάδι και το κρέας στεγνωμένο. Το χαράσσουμε σε δύο μεριές και μπήγουμε τα σκόρδα.
  • Το τσιγαρίζουμε από όλες τις μεριές και το μεταφέρουμε στη γάστρα.
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα καρότα, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε το ζωμό, το σακουλάκι με το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι.
  • Μόλις πάρει βράση, μεταφέρουμε το περιεχόμενο στη γάστρα, την οποία σκεπάζουμε.
  • Ψήνουμε για 1 1/2 ώρα με κλειστό καπάκι και για 15′ με ανοιχτό.
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε μια πιατέλα, αφού το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην κρυώσει.
  • Πετάμε το φασκόμηλο και μεταφέρουμε τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με κάποιο από το υγρό της γάστρα.
  • Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά τη σάλτσα να δέσει.
  • Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τις λιώνουμε με πιρούνι ή ραβδομπλέντερ, τις βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και αλάτι.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε του δίχτυ από το νούα, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το περιχύνουμε με σάλτσα και συνοδεύουμε με τον πουρέ.
Προηγούμενο άρθροΠως να χάσετε λίπος από την κοιλιά σε 1 εβδομάδα
Επόμενο άρθροΠλούσια Σαλάτα Ρόκα: Συνοδευτικό Ιδανικό για Κάθε Γεύμα