Μοσχαρίσιο κρέας (βρασμένο) με κρεμμύδια και πατάτες

Συστατικά

500 g άπαχο βόειο κρέας (ή μοσχάρι)
800 g μικρές πατάτες
2-3 κομμάτια κρεμμυδιών
2 γαρύφαλλα, 5 κοκους πιπέρι + αλεσμένο, 1 φύλλο δάφνη, αλάτι
λάδι τηγανίσματος
αλεύρι για το κρέας

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για το βήμα 2.
2. Επιλέξτε ένα άπαχο μοσχαρισιο κρέας, πλύνετε το, στραγγίξτε το και τεμαχίστε το σε κομμάτια έως 100 γραμμάρια.
Τοποθετήστε τις φέτες μαζί σε μια σανίδα και πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια ρίξτε τις σε αλεύρι. Τηγανίστε τις και στις δύο πλευρές χωρίς υπερβολή. Βγάλτε τα στην κατσαρόλα και βάλτε ένα ποτήρι νερό στο τηγάνι. Στραγγίξτε αυτόν τον χυμό μέσω κόσκινου στην κατσαρόλα με το κρέας.
Προσθέστε 2-3 ακόμη ποτήρια νερό, βάλτε το καπάκι και σε μέτρια φωτιά, στη συνέχεια σιγοβράστε για 2 30 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Με μοσχάρι διαρκεί περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Γεμίστε με νερό όταν χρειάζεται

3. Τηγανίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και αναποδογυρίστε το στην κατσαρολα.
4. Πλύντε τις πατάτες, ξεφλουδίστε τις και ξεπλύνετε και τεμαχίστε τις περίπου 5-6 mm. Βάλτε 2 ακόμη κουταλιές λάδι στο τηγάνι και τηγανίστε ελαφρά και στις δύο πλευρές. Τις βγάζετε με λαβίδες κουζίνας ή πιρούνι και
προσθέτετε μία προς μία τις φέτες (για να μην στραγγίξετε λάδι) στο τηγάνι με το κρέας και μαζί μαγειρεύουν για μισή ώρα με 2 σκελίδες και 5-6 πιπεριά + 1 φύλλο δαφνη. Προσθέστε το πολύ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. 
5. Σερβίρετε ξεχωριστά μαρούλι ή σαλάτα ντομάτας, ανάλογα με την εποχή.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: http://livit.ro/