Μοσχαρίσιο κοκκινιστό (εσκαλοπ)

Υλικά για 4 άτομα:

4 φέτες μοσχαρίσιο φιλέτο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
150 ml πουρές ντομάτας
1 κ.σ. ρίγανη
1/4 φλ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπήστε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με ένα μπατη αφου τις βάλουμε ενδιάμεσα σε δυο μεμβρανες και χτυπάμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό μέγεθος..


Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο 1′ (προσοχή να μην καεί, θα δώσει άσχημη γεύση στο φαγητό!).
Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, τη ρίγανη και αλάτι – πιπέρι. Μαγειρεύουμε 5′.
Απλώνουμε τα σνίτσελ σε μονή στρώση στο τηγάνι και τα μαγειρεύουμε 10- 15′, γυρίζοντάς τα μια φορά, ανάλογα πόσο ψημένο προτιμάμε το κρέας.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βασιλικό ίσα να μαραθεί. Έτοιμο!

Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά με πράσινη σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί. Καλή όρεξη!

Διαφήμιση


Διαφήμιση