Προβατίνα Στιφάδο

Υλικά

1,3 κιλά πρόβειο
1 κιλό κρεμμυδάκια μικρά ξερά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 κουτί ντοματοπολτό
αλάτι
λάδι
πιπέρι
κόκκοι πιπέρι
κόκκοι μπαχάρι
μερικά φύλλα δάφνης
1/2 ποτήρι του κρασιού κρασί ή ξύδι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και τις πλένουμε. Τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το μεγάλο το κρεμμύδι, αφού το έχουμε θρυμματίσει και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί ή το ξύδι.
Το αλατοπιπερώνουμε. ρίχνουμε το ντοματοπολτό, τους κόκκους πιπέρι, τους κόκκους μπαχάρι, λάδι, τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε και αρκετό νερό.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα τηγανίζουμε και όταν το κρέας κοντεύει να βράσει, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνει το κρέας με τη σάλτσα.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο εκλερ της τεμπέλας
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο στο φούρνο με μπριζόλες στο τηγάνι…όταν θες κάτι ωραίο και γρήγορο