Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Το καλοκαίρι είναι στο φουλ και εγώ το αγαπώ πολύ! Αλλά πάντα είναι καλύτερα να μπορούμε να φτιάξουμε την αγαπημένη μας νοστιμιά χωρίς να στεκόμαστε πολύ ώρα στην κουζίνα, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό η πρακτική νοικοκυρά βρίσκει πάντα τον τρόπο! Εδώ είναι η δική μου πρόταση για το αγαπημένο Μοσχαρίσιο Συκώτι στο Φούρνο!
Συκώτι στο Φούρνο με λσχανικά

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα ένα απίστευτα ζουμερό Συκώτι στο Φούρνο! Μια συνταγή που 'λιώνει' στο στόμα, ιδανική για ένα νόστιμο και πρακτικό γεύμα χωρίς πολύ κόπο.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
25 minutes
Total Time
45 minutes
Ingredients
Για να ετοιμάσουμε αυτό το νόστιμο Μοσχαρίσιο/Χοιρινό Συκώτι στο Φούρνο, θα χρειαστούμε τα εξής:
- 600 γρ. συκώτι (χοιρινό ή μοσχαρίσιο)
- 200 ml φρέσκο γάλα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- 2 κρεμμύδια (κομμένα σε χοντρά κομμάτια)
- 1-2 ψητές κόκκινες πιπεριές (ανάλογα με το μέγεθος, κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
- 2-3 ντομάτες (ξεφλουδισμένες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια)
- 1 κ.γ. ζάχαρη (για να εξισορροπήσει την οξύτητα των ντοματών)
- 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά, ψιλοκομμένες)
- 1 κ.σ. βούτυρο (μαλακό)
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Instructions
Η διαδικασια για το Μοσχαρισιο/Χοιρινο Συκωτι στο Φουρνο ειναι η εξης:
- Το συκωτι το καθαριζουμε καλα απο τις μεμβρανες και τα νευρα, το πλενουμε με νερο και για περιπου 15 λεπτα το μουλιαζουμε σε φρεσκο γαλα. Το στραγγιζουμε και το βαζουμε σε ενα καταλληλο σκευος, εγω χρησιμοποιησα ενα πηλινο, στο οποιο εχω απλωσει στον πατο το μαλακο βουτυρο.
- Πανω απο το συκωτι απλωνουμε τα προηγουμενως ανακατεμενα ντοματες, ζαχαρη, κρεμμυδι, πιπερια, σκορδο (αν βαλουμε), πιπερι, αλατι και μουσταρδα, αφου τα λαχανικα τα εχουμε κοψει σε χοντρα κομματια.
- Απο πανω περιχυνουμε με το ελαιολαδο. Κλεινω το σκευος με το καπακι του και το βαζω σε κρυο φουρνο, ρυθμιζοντας τη θερμοκρασια στους 200 βαθμους Κελσιου. Αν το σκευος σας δεν εχει καπακι, μπορειτε να το σκεπασετε με αλουμινοχαρτο.
- Ψηνουμε ετσι, αφου ο φουρνος φτασει τους επιθυμητους βαθμους, για 20 λεπτα, και στη συνεχεια ανοιγουμε το καπακι και ψηνουμε ετσι για λιγο ακομα, περιπου πεντε λεπτα, μεχρι να ροδισει.
Ειναι ενα απιστευτα νοστιμο, ζουμερο και τρυφερο πιατο, που γινεται γρηγορα και ευκολα! Η ποσοτητα ειναι αρκετη για δυο μεριδες. Εγω το σερβιρα με φρεσκες, ψητες πατατες στο φουρνο.
Υπεροχη μερα και μαγικο καλοκαιρι!