Ο Μουσακάς, ένα απαράμιλλης γεύσης ελληνικό πιάτο με πλούσια ιστορία και γεμάτη γεύση.
Στρώσεις από ζουμερό κιμά, μελιτζάνα, πατάτα και μπεσαμέλ, παντρεύονται αρμονικά σε ένα ακαταμάχητο γευστικό αριστούργημα.

Υλικά

Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας
7 μελιτζάνες φλασκες σε μακρουλες φέτες πλυμενες
7 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μακρουλες λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο αλατι

Για τον κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι στο μουλτι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 μεγάλη κουταλιά
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο σε φέτες
1 ποτήρι τοματοχυμο
700 γρ κιμά μοσχαρίσιο
Αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα γλυκιά κουρκουμάς

Για τη μπεσαμέλ
1 μιση λίτρο γάλα
8 κουταλιές συμιγδαλι
2 αυγά
1 κούπα τυρί γκούντα τριμμένο
Μοσχοκάρυδο
200 γρ βούτυρο
Κουρκουμας

Εκτέλεση

Σε ρηχό ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι στρώνουμε τις μελιτζάνες αλατιζουμε ελαφρώς και ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατι
Ψήνουμε στο γκριλ..βάζουμε δύο ταψιά στον αέρα..όταν ψηθούν τις βγάζουμε και με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε τις πατάτες φτιαχνουμε τον κιμά όπως για τα μακαρόνια και κατόπιν στρώνουμε στο ταψί τις μισές πατάτες πάνω τις μισές μελιτζανες τον μισό κιμά μπόλικο τυρί γκούντα και πάνω άλλη στρώση πατάτες μελιτζάνες κιμά τυρί και τέλος τη μπεσαμέλ την οποία τη φτιάχνουμε ως εξής

Βάζουμε το γάλα στη φωτιά κρατάνε ένα ποτήρι με λίγο αλάτι σε μπωλ ρίχνουμε το γάλα που κρατήσαμε και ρίχνουμε το σιμιγδάλι τα αυγά τον κουρκουμά ανακατεύοντας με σύρμα και όταν το γάλα βράσει ρίχνουμε αυτό το μίγμα και όταν πήξει ρίχνουμε το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο το τυρί τη στρώνουμε πάνω απ’ τον κιμά.. πασπαλιζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδισει

Η Συνταγή είναι της κας Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθόπιτα
Επόμενο άρθροΓιατί είναι δύσκολο να διατηρήσουμε το βάρος που χάνουμε;