Κρέας με πατάτες στην κατσαρολα

Υλικά

700 γρ μοσχαρίσιο κρέας
400 γρ πατάτες
1 κρεμμύδι
200 γρ πελτέ ντομάτας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε το κρέας με τις πατάτες, κόψτε πρώτα το κρέας σε κομμάτια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δάφνη.

Αφήνουμε να στεγνώσει και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρεας να ροδίσει.
Ποτέ μην τρυπάτε το κρέας, διαφορετικά θα βγουν οι χυμοί και θα γίνει σκληρό.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό να σκεπάσει το κρέας στη σάλτσα, ανακατεύουμε ξανά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βρασει για 2 ώρες.
Όταν έχει μειωθεί το νερό και έχει σχεδόν βρασει το κρεας με τη σάλτσα, προσθέτουμε τις πατάτες.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε περισσότερο νερό και αφήνουμε το κρεας με τις πατάτες να μαγειρευτεί για άλλη 1 ώρα.
Όταν το φαγητό έχει κρεμώδη υφή είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση

H συνταγή είναι της Ottavio Pastore Monica Felline

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες

Υλικά

1 κιλό πατάτες
3 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες της επιλογής σας, μπορούν επίσης να είναι με κόκαλο (κατά προτίμηση στο λαιμού )
αλάτι ή καρύκευμα για όλες τις χρήσεις κατά βούληση
½ κουτ. αλμυρό ή θυμάρι
2-3 κ.σ. λάδι
μαύρο πιπέρι για γεύση
1 κουπα νερό

Εκτέλεση:

1 Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τα κόβουμε σε μισοφέγγαρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τις μπριζόλες.
Τα αλατοπιπερώνουμε ή με τα καρυκεύματα για όλες τις χρήσεις, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι. Προσθέστε το νερό. Ανακατεύουμε όλα πολύ καλά ώστε
οι πατάτες να αρωματιστούν ομοιόμορφα.
2 Τοποθετήστε τις μπριζόλες πάνω από τις πατάτες, τις οποίες έχετε αλατοπιπερώσει για γεύση.
3 Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
4 Ψήνουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου με αερόθερμο (ή 200 βαθμούς χωρίς αέρα) για περίπου 60 λεπτά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και ελέγχουμε με ένα πιρούνι ότι έχουν γίνει οι πατάτες και το κρέας.

Δεν πειράζει να γυρίσεις τις μπριζόλες.
Αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος μαγειρέματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να γίνει το πιάτο.
Ωστόσο, προσέξτε να μην ψηθεί πολύ το πιάτο, για να μην στεγνώσουν οι μπριζόλες. Γι’ αυτό καλό είναι να είναι από κατάλληλο μέρος για να μείνουν ζουμερές.
5 Μόλις το πιάτο είναι έτοιμο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση! 🙂

Η Συνταγή είναι από την annieandjeff.com

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη μεσογειακή σαλάτα. Πολύ νόστιμη και γιορτινή!
Επόμενο άρθροΓκιουζλεμέδες ή τυροπιτάρι