Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ συνταγή με πατάτα που να έχει τόσο νόστιμη γεύση!
Δοκιμάστε τα και πείτε μου τη γνώμη σας! Επίσης, δεν ξέρω πώς να ονομάσω αυτά τα πράγματα ισως μπουκιές πατάτας
Υλικά
6 Πατάτες
300 γρ Τυρί φέτα ή κιτρινο τυρι τριμμενο
1 αυγό
1 κσ Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κολιάντρο και έξτρα τυρί για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα νερό σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, ξεφλουδίστε τις πατάτες σας και μετά κόψτε τις πατάτες σας στη μέση.
Στη συνέχεια ξεπλύνετε τις πατάτες σας, βάλτε το σε βραστό νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε για 15 έως 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, πεταξτε το νερό από την κατσαρόλα σας. Περιμένετε να κρυώσουν λίγο οι πατάτες και τις μεταφέρετε σε ένα μεγαλύτερο μπολ.
Τώρα θα αρχίσετε να τα πολτοποιείτε.
Πάρτε το εγραλέιο για πουρέ πατάτας και αρχίστε να πολτοποιείτε τις κομμένες πατάτες μέχρι να γίνουν πουρες.
Τώρα προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι αν θέλετε. Μη διστάσετε να προσθέσετε περισσότερα μπαχαρικά. Πάρτε το τυρί σας και βάλτε το σε ένα μπολ.
Θρυμματιστετο πρωτα.
Ζυμώνουμε λίγο τη ζύμη πατατας με τα χέρια. Πάρτε περίπου μια χούφτα ζύμη (ή λιγότερη ή περισσότερη, ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα θέλατε να είναι). Και ισοπεδώστε το. Πάρτε λίγο τυρί και βάλτε το τυρί στη μέση της ζύμης. Κλεινουμε το τυρί μεσα στην ζύμη πατατας κανοντας μια οβαλ μπαλα.
Λειάνετε το εξωτερικό κυλώντας το ανάμεσα στις παλάμες σας.
Πάρτε ένα αυγό και σπάστε το σε ένα μπολ. Στη συνέχεια χτυπήστε το αυγό γύρω-γύρω μέχρι να ενωθούν το αυγό και το ασπράδι.
Τοποθετήστε ένα νέο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε λίγο λάδι. Περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί λίγο το λάδι.
Θα το χρησιμοποιήσετε για να τηγανίσετε τη γεμιστη πατάτα.
Πάρτε κάθε γεμιστη πατάτας και βουτήξτε το στο μείγμα των αυγών. Προσεκτικά, ρίξτε τη στο καυτό λάδι. Προσοχή! Το λάδι είναι καυτό και
μπορεί να πεταχτει, οπότε φορέστε προστασία. Τηγανίζουμε για περίπου 2 λεπτά. Αν δεν χρησιμοποιήσατε τόσο πολύ λάδι όπως εγώ, μαγειρέψτε
κάθε πλευρά για 1 λεπτό ή μέχρι να ροδίσει.
Τελειώσατε!
Τώρα βγάλτε όλες τις πατατες σας από το τηγάνι και σε ένα πιάτο καλυμμένο με χαρτι.
Γαρνιρετε με λίγο κόλιαντρο και τυρί που περίσσεψε. Ήταν τόσο πεντανόστιμο!
Καλη απόλαυση!