Υλικά:

1 κιλό κιμά κοτόπουλου (με λίγο λίπος)
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο στον τρίφτη
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
10 κουταλιές σούπας βρώμη (προαιρετικά, για πιο τραγανή υφή)
1/2 φλιτζάνι τυρί της αρεσκείας σας, τριμμένο (π.χ. τσένταρ, γραβιέρα)
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι, λίγη κανέλα, ρίγανη
1 κουταλιά σούπας καπνιστή πάπρικα
Ελάχιστο νερό (μόνο αν χρειαστεί για να ενωθούν τα υλικά)
1 κουταλιά σούπας ξύδι (π.χ. λευκό κρασί)

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον κιμά κοτόπουλου, τα σοταρισμένα λαχανικά, τη βρώμη, το τυρί, τη μουστάρδα, το αυγό, τον μαϊντανό και όλα τα μπαχαρικά. Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέστε ελάχιστο νερό ή ξύδι.

Μοιράστε το μείγμα σε ίσες μερίδες και πλάστε τα μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος.
Προθερμάνετε ένα γκριλ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ψήστε τα μπιφτέκια από 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά στο εσωτερικό.

Μπέργκερ κοτόπουλο
Μπέργκερ κοτόπουλο

Η Συνταγή είναι της κας Ελενη Νιοκκα

Προηγούμενο άρθροΚέικ δίχρωμο
Επόμενο άρθροΓλυκό ψυγείου κρέμα καρύδας