Κοτόπουλο με Λαχανικά

Γεύση:

  • Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και τρυφερό, με ωραία ψητά αρώματα.
  • Τα λαχανικά ήταν μαγειρεμένα σωστά, διατηρώντας την υφή και τη γεύση τους.
  • Η κρέμα γάλακτος πρόσθετε μια πλούσια και κρεμώδη υφή στο πιάτο.
  • Το λιωμένο τυρί έλιωνε στο στόμα, προσθέτοντας μια αλμυρή και τυρένια γεύση.
  • Τα μπαχαρικά έδιναν μια ζεστή και πικάντικη πινελιά στο φαγητό.

Συνολική εντύπωση:

  • Το πιάτο ήταν πολύ νόστιμο και χορταστικό.
  • Η συνταγή ήταν εύκολη στην παρασκευή και δεν πήρε πολύ χρόνο.
  • Τα υλικά ήταν απλά και οικονομικά.
  • Η παρουσίαση του πιάτου ήταν όμορφη και δελεαστική.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λαχανικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως γκούντα ή μοτσαρέλα.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πάπρικα ή κάρι.

Βαθμολογία:

5/5

Συμπέρασμα:

Αυτό το πιάτο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Είναι εύκολο στην παρασκευή και οικονομικό, ενώ η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!

Χρειάζεσαι:

1/2 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου (χωρίς κόκαλο)
100 γρ κολοκυθάκια
5-6 άνθη μπρόκολου
100 γραμμάρια μανιτάρια
2 κοτσάνια φρέσκο κρεμμυδάκι
200 γρ πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
100 γρ καρότα
40 ml λάδι

Μπαχαρικά:
2 κουταλάκια του γλυκού (ή κατά προτίμηση) μπαχαρικά για κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ

Επικάλυψη:
250 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής

Χρειάζεται ακόμα:
100 γρ τυρί κίτρινο  χοντροτριμμένο

Παρασκευή:

1. Ετοιμάζουμε ένα πιο βαθύ ταψάκι, κατά προτίμηση με αντικολλητικό πάτο, που θα μπει στο φούρνο και θα το αφήσουμε στην άκρη (εγώ χρησιμοποίησα ένα σκεύος 24 εκ., αν το ταψάκι δεν έχει αντικολλητικό πάτο, το αλείφουμε ολόκληρο με λάδι) . Κόβουμε το κρέας κοτόπουλου σε κύβους, τα κολοκυθάκια σε ημικύκλια, τα άνθη του μπρόκολου τα αφήνουμε ολόκληρα (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση), τα μανιτάρια επίσης κομμένα στη μέση, τα κρεμμύδια κομμένα σε κύκλους, το σκόρδο κομμένο στη μέση, οι πατάτες και τα καρότα κομμένα σε κύβους.

2. Ανάβουμε το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς. Βάζουμε όλα τα έτοιμα υλικά σε ένα πιο βαθύ μπολ και τα πασπαλίζουμε με όλα τα μπαχαρικά που αναφέρονται. Μεταφέρετε τα λαχανικά στο ταψί. Περιχύνουμε με λάδι και την κρέμα μαγειρέματος και σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50 λεπτά.
3. Στη συνέχεια βγάζουμε το μπολ, αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε το πιάτο με τριμμένο τυρί. Επιστρέψτε να λιώσει το τυρί.
Για να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας…

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με 3 στρώματα…είναι πολύ απλή να την κάνετε
Επόμενο άρθροΣπανακόπιτα εύκολη χωρίς φύλλο| Μπομπότα