Συστατικά
2 κονσέρβες ντομάτες σε κύβους με βασιλικό, ρίγανη και σκόρδο,
4 φιλέτα μπακαλιάρου (170 γρ το καθένα)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,
2 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα στην μέση και σε λεπτές φέτες (περίπου 1-1 / 2 φλιτζάνια)
1/2 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
Μαγειρεμένα ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή ότι σας αρέσει
Ψιλοκομένος φρέσκος μαϊντανός, προαιρετικός
Κατευθύνσεις
Τοποθετήστε τις ντομάτες σε μπλέντερ. Καλύψτε και επεξεργαστείτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Καθαρίστε τα ψάρια με χαρτοπετσέτες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε 1 κουταλιά λάδι σούπας σε μέση υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε τα φιλέτα. Μαγειρεύετε έως ότου ο μπακαλιάρος αρχίσει να παίρνει χρώμα, 2-4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από τηγάνι.
Στην ίδια κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μεσαία υψηλή φωτιά. Προσθέστε κρεμμύδια μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν τρυφερά, 2-4 λεπτά. Ανακατεύετε τα καρυκεύματα και τον πουρέ ντομάτας και αφήστε να βράσει.
Προσθέστε τον μπακαλιάρο ενώ βράζει και με κουτάλι ριξτε την σάλστα πάνω στον μπακαριάρο. Μειώστε τη φωτιά σιγοβράστε, ακάλυπτα, μέχρι να αρχίσει να τρυπιέται εύκολα με ένα πιρούνι 5-7 λεπτά. Σερβίρετε με ζυμαρικά. Εάν θέλετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό.
ΠΗΓΗ: tasteofhome.com