Ταλιατέλλες με κόκκινη σάλτσα με μοσχαρίσιο κρέας

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα ταλιατέλες)
Λίγο ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
100 γρ ελαιόλαδο
1 κουτάλι αλεύρι
0,5 ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί
1 λεμόνι /ο χυμός του/
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
1 κουτάλι της σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
0,5 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Μαύρο πιπέρι

Τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι να ζεσταθεί, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε μέσα, τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν λίγο χρώμα. προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Έπειτα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, και το σκόρδο,σοτάρουμε λίγο και προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο, βάζουμε τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το λεμόνι,το πελτέ ντομάτας και το χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε μέσα 2 -2,5 ποτήρια νερό, προσθέτουμε το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και μυρωδικά. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε 1,30 ώρα να βράσει. Έπειτα ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο λάδι και περιμένουμε από την φωτιά.
Ενδιάμεσα βράζουμε και τα μακαρόνια μας με καυτό νερό και αλάτι,μετά ρίχνουμε το νερό, βάζουμε λίγο λάδι από πάνω, ανακατεύουμε.τα μακαρόνια τα φτιάχνουμε όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σάλτσα,για να σερβίρουμε ζεστό.σε μια πιατέλα βάζουμε τα μακαρόνια, βάζουμε από πάνω μπόλικη σάλτσα, τριμμένο τυρί και σερβίρουμε

Καλη Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΚέικ αφράτο με Μπανάνα και καρυδιά
Επόμενο άρθροΤα ρωσικά ντόνατς…είναι τα πιο εύκολα και αφράτα