Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά πατάτα

Συστατικά

1 kg ψάρι μπακαλιάρου, κομμένο σε τεμάχια
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Για το χυλό:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για επαλλειψη
2 φλιτζάνια μπύρα ή σόδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
μια πρέζα αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για την σκορδαλιά:
5-10 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με το πόσο ισχυρό θέλετε)
1 κιλό πατάτες, βρασμένες, στραγγισμένες
1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
άλατι
Για το ξαρμίρισμα του μπακαλιάρου (24-36 ώρες πριν)

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το πλεόνασμα αλατιού από το μπακαλιάρο, τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο μπολ, καλύψτε με κρύο νερό και για 24-36 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε 6-8 ώρες. Μετά τις πρώτες 24 ώρες κρατήστε στο ψυγείο.
Μόλις είναι έτοιμο, στεγνώστε καλά τα ψάρια με χαρτοπετσέτες, αφαιρέστε το δέρμα και όλα τα οστά και το αποτρίψτε με τα χέρια σας. Κρατήστε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστεί.
Για να προετοιμάσετε το χυλό (1-2 ώρες νωρίτερα)
Σε ένα μπολ συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το μπεικιν. Προσθέστε την μπύρα  και χτυπήστε μέχρι να συνδυαστούν τα πάντα. Προσθέστε 2 κύβους πάγου και ψύξτε για 1-2 ώρες πριν χρησιμοποιήσετε.
Ανακατέψτε το μπακαλιάρο με το χυλό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Όταν το λάδι είναι ζεστό βάλτε τον μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τηγανίστε για 2 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
Στραγγίστε το μπακαλιάρο σε χαρτοπετσέτες. Τηγανίζουμε τα φιλέτα μπακαλιαρου σε παρτίδες, έτσι ώστε η επιφάνεια του τηγανιού να γεμίσει άνετα.

Σκορδάλια
Πλένετε, ξεφλουδίζετε και βράζετε πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε έναν μπλέντερ χτυπήστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ψιλοκοψτε το σκόρδο με λίγο αλάτι σε μια πάστα.
Προσθέστε το ήμισυ του ελαιόλαδου και συνεχίστε να χτυπάτε. Προσθέστε την πάστα σκόρδου στις πατάτες και χτυπήστε. Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αναμειγνύοντας μέχρι να απορροφηθεί το λάδι.
Προσθέστε 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί ή περισσότερο για γεύση και ανακατέψτε καλά.
Αλατίστε με περισσότερο αλάτι, εάν είναι απαραίτητο

Δείτε Επίσης