Μπακλαβάς Τυλιχτός

Υλικά

10 φύλλα κρούστας
λάδι
Για την γέμιση
4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
1 φλιτζάνια σουσάμι καβουρντισμένο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
λάδι
κανέλα σε σκόνη
γαρίφαλο σε σκόνη

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνια μέλι
κανέλα σε σκόνη
βανίλια
χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Πάρτε πέντε φύλλα και λαδώστε τα ένα ένα. Τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε τη μισή Γέμιση στη μία άκρη των φύλλων, διπλώστε τα από το πλάι και τυλίξτε τα σε ρολό. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα πέντε φύλλα κρούστας.
Κοψτε τα ρολά στην μέση και τοποθετήστε σε λαδωμένα ταψακια, χαράξτε τα διαγώνια από πάνω και αλείψτε τα με λάδι.
Ψήστε τα στους 200°C για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
Αφήστε τα ρολά να κρυώσουν και περιχύστε τα με το Σιρόπι.

Γέμιση
Αναμείξτε και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
Σιρόπι
Βράστε καλά όλα τα υλικά μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Καλησπέρα και καλή διασκέδαση!