Μπανάνα με καραμέλας (Banoffee)

Υλικά

Advertisement

Για την βάση
200 γραμμάρια μπισκότα
125 γρ λιωμένο βούτυρο
Για την καραμέλα
200 γραμμάρια ζάχαρης (1 φλιτζάνι)
1 κουτί κρέμας γάλακτος (170 g)
Για την σαντιγί
400g κρύα κρέμα γάλακτος (το ένα και τα δύο τρίτα του φλιτζανιού)

Δύο μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Τρίψτε το μπισκότο στο μπλεντερ, ανακατέψτε το με βούτυρο, βάλτε το σε Pyrex, και πιέστε το με μία μαριζ απαλά να σηκωθεί και να καλύψει και λίγο τα πλαινα του πυρέξ.


Καραμελώστε τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και την κρέμας γάλακτος (170γρ) και ανακατεψτε καλα για να τα συνδυάσετε όλα τα υλικά μαζί σε μία πηχτή καραμέλα.
Ρίξτε την καραμέλα απευθείας πάνω από το στρώμα μπισκότου και αφήστε να κρυώσει εντελώς.
Απλώστε τις κομμένες ροδέλες μπανάνας πάνω στην καραμέλα αφού κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γαλακτος (400γρ) να γίνει σαντιγί και τη απλώνουμε πάνω από την μπανάνα
Διακοσμήστε με τριμμένη σοκολάτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement