Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι
1 ποτήρι νερού νιφάδες καρύδας
1 ποτήρι νερού αλεύρι
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι ζάχαρης:
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
0,5 ποτήρι νερού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Για διακόσμηση:
Ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια)
Εκτέλεση:
Ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το σιμιγδάλι, τις νιφάδες καρύδας, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το λάδι, το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη βανίλιας και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίξτε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί 25*35 εκατοστών στρωμένο με λαδόκολλα.
Σιρόπι ζάχαρης:
Σε μια κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι.
Συναρμολόγηση:
Βγάλτε την μπασμπουσα από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι πάνω από την κρύα μπασπουσα, φροντίζοντας να πάει παντού.
Διακοσμήστε με τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς.
Αφήστε την μπασμπουσα να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε.
Tips:
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού στη ζύμη.
Αν θέλετε πιο τραγανη μπασπουσα, μπορείτε να ψήσετε τους ξηρούς καρπούς για 5-10 λεπτά πριν τους προσθέσετε στη διακόσμηση.
Μπορείτε να σερβίρετε την μπασπουσα με σαντιγι ή παγωτο.
Καλή όρεξη!
Translated with DeepL.com (free version)