Δείτε Επίσης: Γλυκό ψυγείου με γεύση προφιτερόλ | To Προφιτερόλ του Βούδα

Σπιτικό Προφιτερόλ

ΥΛΙΚΑ :

4 κουταλιες της σουπας βουτυρο,
1 φλυντζανι τσαγιου νερο,
μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,
4 αυγα!

Εκτέλεση

Βαζουμε στην κατσαρολα το βουτυρο,το νερο,και το αλατι να βρασουν 2 λεπτα! Ριχνουμε την ζαχαρη να βρασει 2 λεπτα! Τελος ριχνουμε βροχυδωντας το αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα! Οταν η ζυμη μαζευτει γυρω απο την κουταλα ειναι ετοιμη! Την τοποθετουμε σε γυαλινο μπολ και την αφηνουμε 5 λεπτα!
Προσθετουμε τα αυγα ενα ενα ανακατευοντας να γινει λεια!! Τοποθετουμε το μιγμα σε κορνε και κανουμε δισκακια πανω στην λαδοκολα τα οποια αλοιφουμε με αυγο! Τα αφηνουμε15 λεπτα!   

                                                               

Στην συνεχεια τα ψηνουμε στους 190 βαθμους προθερμασμενο για 35 λεπτα και δεν τα βγαζουμε τα αφηνουμε αλλα 40 λεπτα με λιγο ανοιχτη την πορτα του φουρνου!!!! Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα!! 

ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

700 γραμμαρια γαλα φρεσκο,
300 γραμμαρια κρεμα.γαλακτος,
160 γραμμαρια.ζαχαρη,
80 γραμμαρια κορν φλαουρ,
2 αυγα, 4 κροκους,2 βανιλιες!

Βαζουμε στην κατσαρολα το γαλα,την κρεμα γαλακτος,την βανιλια και το ζεσταινουμε στο χαμηλο!  Σε ενα μπολ βαζουμε την ζαχαρη,το κορν φλαουρ,τα αυγα και ριχνουμε λιγο απο το ζεστο γαλα και ανακατευουμε!

                                                                                 

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει το κατεβαζουμε και αφηνουμε να κρυωσει!!!
                                                                                     
ΓΛΑΣΣΟ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

200 γραμμαρια κρεμα γαλακτος,
350 γραμμαρια κουβερτουρα!
Ζεσταινουμε πολυ την κρεμα ριχνουμε σπασμενη την κουβερτουρα ανακατευουμε !!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Γεμιζουμε τα σου με κρεμα με ενα κορνε!

 Τοποθετουμε κρεμα.στο μπολ ,σου,κρεμα,σου κρεμα

και τελος το γλασσο και λιγο σαντιγυ διακοσμηση!

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou

Προηγούμενο άρθροΠαπουτσάκια  νόστιμα με απίθανη μπεσαμέλ !!
Επόμενο άρθροΠιλάφι με σαφράν και ξηρούς καρπούς