Μπισκοτάκια με βερίκοκο και καρύδα
Με την κομψή εμφάνισή τους, τη ντελικάτη γεύση και τη βουτυράτη ζύμη που λιώνει στο στόμα, αυτά τα μπισκοτάκια με βερίκοκο και καρύδα είναι τα αγαπημένα μου. Τα τρώω το πρωί με γάλα ή ως συνοδευτικό του καφέ ή του τσαγιού.
Υλικά
75 γρ μαλακό βούτυρο
60 γρ. ζάχαρη άχνη
1 γρ. αλάτι
1 ολόκληρο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
200 γρ. αλεύρι “00
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
Διακοσμήσεις
Μαρμελάδα βερίκοκο
Τριμμα καρύδας
Διαδικασία:
Σε ένα μπολ προσθέστε το μαλακό βούτυρο, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι, ανακατέψτε καλά με σπάτουλα, προσθέστε το αυγό, τη μαρμελάδα και ανακατέψτε καλά, προσθέστε το αλεύρι και το κοσκινισμένο μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε πάντα με σπάτουλα, καλύψτε με μεμβράνη, αφήστε 10 λεπτά στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού (εγώ κάνω 25 γρ.) και ανοίγουμε μια τρύπα με την κουτάλα, ελαφρώς
χοντροκομμένη για να έχει χώρο η μαρμελάδα. ( το ψήσιμο μπορεί να διαφέρει κατά μερικά λεπτά, κάθε φούρνος του σπιτιού έχει το δικό του χρόνο).
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη, και ψήνουμε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει. Απλώστε μια ελαφριά στρώση μαρμελάδας στο ψημένο μπισκότο, και αμέσως βουτήξτε το στο τριμμα καρύδας, και με μια σακούλα
ζαχαροπλαστικής γεμίστε το με τη μαρμελάδα βερίκοκο.
Καλή Επιτυχία
Η Συνταγή είναι της Tania Mascia
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Μπισκοτάκια Πορτοκαλιού
Συστατικά:
Για τα μπισκότα:
2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κοκκοποιημένη ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι αλατισμένο βούτυρο
2 κουταλιές φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 αυγό
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος και αφήστε στην άκρη.
Φτιάξτε τα μπισκότα:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπεικιν και το αλάτι και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού, τρίβοντάς τα μαζί με τα δάχτυλά σας έως ότου το ξύσμα ενσωματωθεί πλήρως στη ζάχαρη.
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, χτυπήστε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη με πορτοκαλί ξύσμα ελαφριά να αφρατεψουν, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το αυγό και το χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν, ξύνοντας τις πλευρές του μπολ. Μειώστε την ταχύτητα του μιξερ στη χαμηλή σκαλα και προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά, αναμειγνύοντας μέχρι να συνδυαστούν. Εάν η ζύμη φαίνεται λίγο στη μαλακή πλευρά, καταψύξτε την για έως και 30 λεπτά.
Παρτε 2 κουταλιές της σούπας ζύμη κάντε το φλατ με τα χερια, 3-4 εκ παχος κοψτε τα σε στρογγυλά με ένα ποτήρι ή αστεράκια και βάλτε στο ταψί. Ψήνουμε για 10 έως 12 λεπτά, ή έως ότου ροδίσουν πολύ ελαφρά γύρω από τις άκρες, αλλά εξακολουθούν να είναι χλωμό στη μέση. Αφήστε το να κρυώσει για 5 έως 10 λεπτά στο ταψί και μετά αφαιρέστε το σε ένα ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε τα με ζαχαρη άχνη και
ετοιμααααααααααα