Δοκίμασε και αυτές τις συνταγές:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού baking Powder
4 κουταλιές βούτυρο, μαλακό
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
3/4 φλυτζανιών αλατισμένων, ξεφλουδισμένων, ψιλοκομμένων φιστικιών αιγίνης
3/4 κουταλιές σκόνη κάρδαμο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Προετοιμάστε ένα ταψί και στρώστε χαρτί ψησίματος
Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το αλεύρι και το baking powder.
Τοποθετήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός όπως αυτό, χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία-υψηλή ταχύτητα μέχρι να σβολιάσει . Μειώστε την ταχύτητα σε χαμηλή και προσθέστε ένα αυγό κάθε φορά, χτυπώντας απαλά μέχρι να συνδυαστούν καλά σαν κρέμα.
Προσθέστε τα φιστίκια, το κάρδαμο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά
Ανακατέψτε το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να συνδυαστεί και αυτό καλά.
Αλευρώστε το χαρτί ψησίματος μέσα στο ταψί. Βάλτε τη ζύμη πάνω στο χαρτί ψησίματος. Βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάλτε το ράφι του φούρνου στη μέση. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Πάρτε τη ζύμη από το ψυγείο. Χρησιμοποιώντας τa αλευρωμένα χέρια, σχηματίστε την ζύμη σαν ένα μικρό καρβελάκι (δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. Η ζύμη θα απλωθεί κατά το ψήσιμο).


Ψήνετε για 25 λεπτά ή έως ότου η ζύμη είναι ελαφρώς χρυσή.
Σε αυτό το σημείο, η ζύμη θα πρέπει να είναι ακόμα μαλακή. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε ένα μεγάλο μαχαίρι και κόψτε το “καρβελάκι” σε φέτες 1,5 εκ.

Τοποθετήστε τις φέτες “μπισκότου” στο φύλλο ψησίματος, κρατώντας τους περίπου μία απόσταση μεταξύ τους.


Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150 βαθμούς Ψ. Ψήνετε για άλλα 30-35 λεπτά, μετατρέποντας τα μπισκότα να γίνουν τραγανά. Αφαιρέστε από το φουρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Φυλάσσοντε μέσα σε σφραγισμένο δοχείο. Τέλεια!

Δείτε Επίσης