Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
Για την Ζύμη
100 γρ Αγελαδινό Βούτυρο
50 γρ Ζάχαρη άχνη
1 Αυγό μεσαίο
2 Βανίλιες
150 γρ Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
Για την Γέμιση
Πραλίνα ή Καραμέλα της επιλογής σας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη βουτυρένια ζύμη σε ένα μπολ ρίχνοντας το βούτυρο τη ζάχαρη άχνη τις βανίλιες το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το αυγό και τα ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Βασική προϋπόθεση για να φτιάξετε αυτά υπέροχα καρυδάκια είναι να προμηθευτείτε τη συγκεκριμένη τοστιέρα με πλάκες όπου ψήνει τα καρυδάκια
Ετοιμη η ζύμη μας γίνεται πάρα πολύ εύκολα θα σας πρότεινα εάν έχετε χρόνο να τη βάλετε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο ώστε να είναι πιο εύπλαστη
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια των 5 γραμμαρίων μπορείτε είτε τα ζυγίσετε στις ζυγαριά είτε στο ειδικό κουτάλι που είναι σα ζυγαριά αυτή
Η διαδικασία μπορεί να είναι και η πιο χρόνοβόρα αλλά πιστέψτε με το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει εφόσον έχουμε προθερμάνει την τοστιέρα βάζουμε στις ειδικές θήκες τα μπαλάκια κλείνουμε την τοστιέρα και ψήνουμε για ακριβώς 2 λεπτά
Καλό θα είναι να έχετε και ένα ειδικό χρονόμετρο ώστε να μην ξεφύγετε από το χρόνο ψησίματος
Μετά από ακριβώς 2 λεπτά έτοιμα τα καρυδάκια μας τα αποσύρουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει έτσι όπως σας δείχνω φυσικά τα περισσεύματα απο τσ καρυδάκια δεν τα πετάμε μπορείτε να τα αλέσετε ελαφρώς το multi και να τα ανακατέψετε με πραλίνα φουντουκιού ώστε να τα χρησιμοποιήσετε
ως γέμιση για τα καρυδάκια
Πάμε να γεμίσουμε τα καρυδάκια μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι επιθυμείτε εκτός από μαρμελάδες που έχουν πολλά υγρά διότι θα πανιάσουν
Γεμίζουμε το κάθε μισό τα ενώνουμε μεταξύ τους και ετοιμα τα καρυδάκια εγώ τα γέμισα με την πραλίνα που σας είπα πριν και πραλίνα boueno
Τα αποθηκεύουμε σε ένα ταπερ που κλείνει καλά και τα διατηρούμε εκτός ψυγείου για αρκετό καιρό