Υλικά:

130 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό
Μια πρέζα αλάτι
2 φακελάκια βανίλιας
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι baking powder
100 γραμμάρια σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει αφράτο.
Πρόσθεσε το αυγό, το αλάτι και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder. Πρόσθεσε το μείγμα αυτό στο μπολ με το βούτυρο και ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Τέλος, πρόσθεσε τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακάτεψε απαλά.
Φόρμαρε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί που έχεις στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.
Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς στο ταψί πριν τα μεταφέρεις σε ένα δοχείο.

Η Συνταγή είναι της κας Παλμιρα Αριστου