Μπισκότα με καρύδια

Απαραίτητα προϊόντα:

250 γρ καρύδια
250 γρ ζάχαρη
3 ασπράδια
βανίλια

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα καρύδια με λίγη από τη ζάχαρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μπεν μαρι ή ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερο σε φωτιά.
Μόλις γίνουν σαν χιόνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις.
Όταν το νερό στην κάτω κατσαρόλα βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα αλεσμένα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 4-5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για να δέσει.
Με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 8-10 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος των ξηρών καρπών.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο είναι μαλακά, αφού κρυώσουν είναι τραγανά εξωτερικά και μαστιχωτά εσωτερικά.
Μην βιαστείτε να τα ξεκολλήσετε από το χαρτί όσο είναι ζεστά, περιμένετε να κρυώσουν και μετά θα τα αφαιρέσετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καλή απόλαυση