Επειδή, ας το παραδεχτούμε, μερικές φορές η τεμπελιά χτυπάει την πόρτα μας και δεν έχουμε όρεξη για πολύωρες παρασκευές στην κουζίνα. Αυτή η συνταγή για μπισκότα για τον καφέ μας είναι η ιδανική λύση για εμένα και για εσάς! ))

#ΓρήγοραΜπισκότα #ΜπισκόταΓιαΤσάι #ΕύκοληΣυνταγή #ΓλυκόΣνακ #ΤεμπέλικηΣυνταγή #ΝόστιμαΜπισκότα

Υλικά

Αυγό – 1 τεμ.
Ζάχαρη – 50 γρ. (προσωπικά, θεωρώ τα 80 γρ. υπερβολικά)
1 βανίλια.
Λάδι – 100 ml.
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή λεμόνι
Μπέικιν πάουντερ – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.
Αλεύρι – 220 γρ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα.
Προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε ξανά ().
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ενώστε τα δύο μείγματα και ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια, περίπου 50 γραμμάρια το καθένα.
Πλάστε τα κομμάτια σε μπισκότα και κυλήστε τα σε επιπλέον ζάχαρη (γι’ αυτό προτείνω να μην βάλετε πολύ ζάχαρη στη ζύμη).
Δημιουργήστε σχέδια στην επιφάνεια των μπισκότων με ένα κουτάλι ή ό,τι άλλο φανταστείτε (εγώ δεν είμαι πολύ καλή σε αυτό ).


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


Ολα έτοιμα! Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Наталія Янковець